Freitag, 21. März 2008

Son Izledigim Filmler

Son birkac gun icinde izledigim 3 filmin reklamini yapasim var (Gece saat 3'u gectigi icin yorum yapacak halim kalmadi). Her biri de baska yone bakiyor, ama ucu de kalbime degdi.

Tsotsi: Bir insanı sevmekle başlayacak her şey!

Johannesburg varoşlarında yaşayan ve lakabı gangster anlamına gelen Tsotsi olan David, arkadaşlarından oluşan küçük bir çeteye liderlik yapmaktadır. Bir gece zengin semtlerden birinde araba çalmaya çalışırken arabanın sahibi olan kadını vurarak kaçar. Uzun bir süre sonra arabanın arkasında bir bebek olduğunu fark eder. Bebeği kendi evine götüren Tsotsi'nin hayatı bebek ile birlikte tamamen değişir.

Spanglish: Bir başkadır benim memleketim!

Flor kendine ve kızına daha iyi bir yaşam kurabilmek için Meksika’dan Los Angeles’a göç eder. Yaşadığı dil problemlerine rağmen John ve Deborah Clasky tarafından evlerinde temizlik işlerini yapmak üzere işe alınır. Ancak iş bulmak Flor’un hayatını kolaylaştırmaya yetmez. Önünde zorlu engeller bulunan genç kadın hem yeni bir dile uyum sağlamak hem de büyümekte olan kızının sorunlarıyla baş etmek zorundadır.

Gandhi: İnsanlar el ele tutuşsa, birlik olsa, uzansak sonsuza!

Bir tren yolculuğuyla başlayıp, nefretle sıkılan birkaç kurşunla biten bir yolu izliyoruz üç saatlik Gandhi belgeselinde. Derisinin renginden dolayı trenden atılmasına içerleyen genç avukat, yılmadan, bıkmadan ırkçı yasaların kaldırılması için direniyor İngiltere'nin sömürgelerinden birisi olan Güney Afrika'da. Yıllar süren sabrı ve inatçılığı kazanmasını sağlıyor. Hindistan'a bir kahraman olarak dönüyor. 'Pasif olmayan' pasif direnişle İngilizler'e karşı ülkesinin bağımsızlığı için savaşıyor.

5 Kommentare:

Yesim Arpat hat gesagt…

Düellocu, bunu sen mi yazdın şimdi? Valla sana benziyor. Yoksa Tetteh gerçekten başkalarının yerine geçme işini süper kıvırıyor diycem

CLTK hat gesagt…

Yani bunu düellocu yazdıysa Tetteh o işi kıvıramıyor mu diyeceksin?

Düellocu hat gesagt…

ee evet, tetteh'in bizim adimiza yazdigi metinleri gorduk:)

evet hafiye, bu benim.
tetteh'in onerecegi filmler degil bunlar.

ama artik ben sadece konuk yazarim. arada sirada yazarim. bu arada neredesin? sana ulasamiyorum.

CLTK hat gesagt…

Tetteh bence senden daha iyi sen gibi yazıyordu. Mızıkçılık yapıp da onun yazılarını engellemeseydin kendini herkesten önce sen daha iyi tanıma fırsatı bulacaktın :)

Bence Tetteh'le hep aynı safta olmaya çalış, sana dost tavsiyesi ;)

Ruty hat gesagt…

E bu blog IMDB'ye donmus, orijinalligini yitirmis. Tetteh (ya da Cltk), hadi ama.. Juice bekliyoruz.

Ich mochte juice.